|
Gürpınar Belediye Başkanı Velittin KÜÇÜK Çift kimlik mi Kullanıyor ?
Büyükçekmece Adliyesinde, Görevini Kötüye Kullanmak veya Görevini İhmal Suçlarından defalarca Yargılanan Gürpınar Belediye Başkanı Velittin KÜÇÜK hakkında İlgili Mahkemelerce verilen Kararların bir bölümünde, Adının VELİTTİN, bir bölümünde VELİDDİN olarak yazılmış olduğunu görmekteyiz.
BÜYÜKÇEKMECE ASLİYE CEZA MAHKEMESİ, Karar No: 2001/1449
Sanıklar : Velittin KÜÇÜK - Mustafa BEKTAŞ Karar Tarihi: 1/11/2001
BÜYÜKÇEKMECE ASLİYE CEZA MAHKEMESİ, Karar/ Esas No: 2000/838
Sanıklar : Veliddin KÜÇÜK - Mustafa BAYRAKTAR Karar Tarihi : 30/04/2002
BÜYÜKÇEKMECE 1 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ, Karar No: 2004/12
Sanık : Velittin KÜÇÜK , Karar Tarihi : 26/01/2004
Örnek olarak verdiğimiz kararlarda, “ Adli Sicil Kaydı getirilen sanığın Adli Sicil kaydına göre Daha önce Şartlı tahliye hükümlerinden yararlanmadığı“ şeklinde tespite yer verildiği görülmektedir.
Adli Sicil Kaydının Hangi isme göre getirildiği, Her iki isimle ilgili olarak iki ayrı Adli Sicil Kaydı mevcut olması durumunda Gürpınar Belediye Başkanı olan Sanığın Kararlarda VELİTTİN KÜÇÜK veya VELİDDİN KÜÇÜK olarak iki ayrı şahısmış gibi gözüktüğü ve iki ayrı kimlik kullandığını düşündürmektedir, Adli Sicil Kaydı görevli mahkeme tarafından hangi isim ile getirtilmiştir, Şayet Kararlardaki iki ayrı isim yazım hatası değilse bu durumun Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil ettiğini bilmek toplum vicdanını zedeler diye düşünüyoruz,
Yasaların konulma amaçları içerisinde , bireyin; Adalet ve güvenliğin sağlandığı bir toplumda yaşama hakkının gereği olarak, Kamu düzeni ve güvenliğinin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi olduğu düşünüldüğünde, Kamu Düzeninin ve güvenliğinin Korunması, ve yasa önünde her kesin eşit olduğunu düşünerek toplum vicdanının rencide olmaması gerekir. Bu durumda aklımıza şu sorular gelmektedir;
Gürpınar Belediye Başkanı olan şahsın Aynı Suçlardan Kaç defa yargılandığı,?
Yargılandığı Davalarda, Sanık Hakkında verilen 4616 Sayılı Yasanın 1 /4 maddesi gereğince HÜKMÜN ERTELENMESİNE dair Kararların, 21/12/2000 tarihli ve 4616 sayılı Kanunun 23/05/2002 tarihinde yürürlüğe giren 4758 sayalı yasanın Geçici 1. maddesi ile düzenlenen (21/12/2000 tarihli ve 4616 sayılı Kanunun 1 inci maddesinden yararlananlar ikinci defa bu Kanundan yararlanamazlar. Türk Ceza Kanununun 2 nci maddesi hükmü saklıdır. ) şekline uygun olup olmadığı.?
Ve; Mahkeme Kararlarında belirtildiği şekliyle, Sanık VELİTTİN KÜÇÜK veya VELİDDİN KÜÇÜK hakkında verilen 4616 Sayılı Yasanın 1 /4 maddesi gereğince HÜKMÜN ERTELENMESİNE dair Kararların tamamının kayıtlardan tespit edilerek, ilgili kanun maddesinde öngörülen şahsi hürriyeti bağlayıcı cezanın on yıllık üst sınırına uyulup uyulmadığı, konularını merak ediyoruz, Dernek olarak bu konuları Adli Mercilerden sorduk ve cevabını alıncaya kadar takipçisi olacağız, Konuyu toplumun duyarlı fertlerini ilgilendirdiğini düşündüğümüz için sizlerle paylaşma gereği duyduk.
Yazanın Yorumu; Yargının Belirli Safhalarında Hakkında Hazırlık Soruşturması açılan ve Bunun sonucunda Haklarında Belirtilen Suçlardan İddianameleri Düzenlenerek İlgili Mahkemelerde Aynı veya Benzeri Suçlardan Sıkça Yargılanan Aynı Şahıs ile ilgili Bazen hata yapılması Toplum vicdanında kabul edilebilir bir vaka olarak düşünülür ve Toplumu meydana getiren bireyler bundan rencide olmaz, Ancak aynı şahıs ile ilgili olarak bu hatalar sıkça yapılıyorsa Toplum ve bireyler gözünde, ayrımcılık veya Yasa önünde fertlere farklı davranıldığı şeklinde algılanır ve toplum üzerinde oluşabilecek Yasalara saygı duymamak, Yargıya inancın ortadan kalkması gibi son derece tehlikeli sonuçlar doğurur.